torsdag 19 september 2013

Veckobrev v.38

Återigen har vi en bra men kort vecka bakom oss, eftersom onsdagen var en K-dag. Dessutom har 5:an varit på brandstationen på brandutbildning under en förmiddag. I övrigt har vi  under veckan i svenskan arbetat klart med studietekniken. Nu återstår bara en läxa i ämnet och sedan gäller det att använda sig av alla de tipsen och kunskaperna vi fått. Här bland bloggens flikar finns filmerna och några av tipsen vi fått ta del av.
I matten har eleverna fått göra ett test. Detta avslutar området geometri och tal och taluppfattning tar nu över. I detta kommer vi bl.a att arbeta med stora tal, decimaltal samt uppställningar. En ny förmåga har presenterats: förmågan att kunna skapa arbetsro. Denna förmåga gjorde även vi en "från kass till vass-trappa" på. Det var väldigt spännande att kunna jämföra er föräldrars trappa från föräldramötet med vår.
Elevernas trappa kring arbetsro

På so-lektionerna har 5:an nu börjat att arbeta med en powerpoint om ett land i Europa. Detta fortsätter vi med under nästa vecka. 6:orna fortsatte istället med "kemi i vardagen" och är nu inne i slutskedet av detta arbetsområde. I engelskan har 5:an arbetat med vägbeskrivningar. Vi förklarade bl.a vägen mellan olika platser i Tidaholm utifrån en karta. De fick även göra en hörövning runt detta. Det har varit ett nöje att läsa alla inlägg om vår hembygd. Bra jobbat! 6:an har i engelska arbetat vidare i boken, vilken de även hade en läxa i. Det närmar sig nu utvecklingssamtal och som ni som var på föräldramötet vet så har vi dem så här tidigt för att vi tycker att det stämmer bättre med årsplaneringen i stort. Detta samtalet kommer i huvudsak att ledas av eleverna och därför har vi övat och förberett oss lite extra under veckan.

På måndag är det dags för friidrottsdag på skolan. Denna dag är det bra om eleverna kommer ombytta till skolan. De får även, om de vill, ta med en liten fika. Även på torsdag blir det lite annorlunda. Denna dag är en teknikdag och leds av Per och Anna-Karin med hjälp av några personer till. Vi lärare åker då istället på en utbildning kring The Big Five. Mer om The big five kan ni läsa under fliken högst upp på bloggen.

Vi vill uppmärksamma er på att man på bloggens mobilversion inte kan se ex. veckoplaneringen. Det kan då vara bra att ibland välja webbversionen ( scrolla längst ner) så att man inte missar något!
Övning inför nästa vecka!

Önskar er en trevlig helg!
Jasmina och Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar