torsdag 5 september 2013

Veckobrev v.36

Hoppas ni alla nu hittat hit! Under veckan har det kommit in många trevliga inlägg, denna gången på engelska! Tack för detta alla 5-6:or! Mycket väl genomförd läxa och mycket rolig läsning kring minnen från sommarlovet.

Under veckan har vi fortsatt att arbeta med veckans förmåga, som även denna vecka var "Förmågan att ta till sig kunskap på ett bra sätt". Vi har tittat på en film där vi fick många bra tips. Vill ni se denna film  eller var du som elev sjuk denna dag ser du filmen här:
http://urplay.se/Produkter/176958-Plugga-battre-Koncentration
6:orna fick även göra 2 uppgifter kopplade till filmen, motivationstrappa och målbild.  Vi hoppas kunna visa dessa på utvecklingssamtalen framöver. Denna uppgift får 5:orna göra nästa vecka. Istället arbetade de med de Nordiska språken tillsammans med lärarstudenten Synva. Detta passade ju bra eftersom vi arbetar med Norden i SO. Vi fokuserade på fjällen och norra delen av Norden under veckans lektioner. Vi utgår från serien "Geografens testamente", vilken är en mycket bra och uppskattad serie helt i linje med läroplanen. Till denna finns även övningar som vi arbetar med. Serien finns att titta på här: http://www.ur.se/Produkter/173277-Geografens-testamente-Norden-Eldens-och-isens-rike Vi arbetade också med namngeografi och begrepp. Detta blir läxa till nästa fredag. I NO har 6:orna fortsatt på sitt arbetsområde. De har gjort experiment och dokumenterat dessa. På fredag v. 37 ges ett litet prov på detta. I matten är vi nu inne i slutskedet på arbetsområdet geometri. Eleverna har en repetitionsläxa på detta till måndag och under kommande vecka ges både förhör och utmaningar inom området. På idrotten fortsätter vi med friidrott under några veckor till. Detta avslutas sedan med en friidrottsdag som är planerad till den 25/9.

Eftersom inte cyklarna fått vara i fred vid cykelställen vid fritidslängan kommer nu cykelstället att flyttas mot fotbollsplanen. Vi rekommenderar att man istället ställer cykeln där.

Här kommer några bilder från förra veckans bokmässa -startskottet till ett projekt där eleverna slutligen skriver och trycker en egen bok.







Vi önskar er alla en trevlig helg!
Jasmina och Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar