torsdag 17 oktober 2013

Veckobrev v 43

Bemötande handlar veckans förmåga om, så viktigt! Vi pratade om ett bra bemötande, hur är man om man är bra på det? Många kloka ord sas i detta ämne, ord som blev till en ny "från kass till vass trappa. Eleverna kommer under tre veckor få tre uppdrag att utföra. Det första uppdraget är att göra en god gärning för någon. Om detta kan du läsa på ett tidigare inlägg. Parallellt jobbar vi vidare även med strategier. Vi kommer att pratat om olika strategier i matten och även i svenskan, då kopplat till läs- och skriv-strategier. Eleverna har nu fått se en text skriven på a, c respektive e nivå. Vi har pratat om och jämfört dem. Samma uppgift har även eleverna gjort tidigare. Denna har bedömts av mig och sedan gåtts igenom tillsammans med en lärare. Vi har även tittat närmare på hur en personbeskrivning skrivs. Nästa vecka tar vi även miljöbeskrivning. Detta eftersom jag tyckte att detta var delar som kan utvecklas hos de flesta. Därefter ska eleverna få göra om skrivuppgiften, förhoppningsvis på ett mer utvecklat sätt!

I matten arbetar vi med skriftliga räknemetoder och olika strategier att använda sig av vid uträkningar av större tal. Vi har denna vecka mest pratat om multiplikation och division med 10,100 och 1000.
Vid ett tillfälle per vecka arbetar vi mer praktiskt i matten. Då kan vi ex. spela spel. Denna vecka gjorde några elever en uppgift med sickor- vilken strategi ska jag använda här var frågan de skulle ställa sig. Det gällde nämligen att inte tvingas ta bort sista stickan.

I so har alla haft prov i veckan. Efter det att halva gruppen gjort provet ser jag att många gått in för det väldigt mycket! Heja er! De som ej når kravnivå kommer att få omprov vid ett senare tillfälle.

Ha en riktigt trevlig helg!
Jasmina och Malin


Skolan i höstskrud


Strategispel med stickor
Vi pratar engelska utifrån ett spel
Första gruppen redovisade sin powerpoint om Polen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar