torsdag 14 november 2013

Veckobrev v. 48

Hjälp vad tiden går fort! Vi har en bra vecka bakom oss. Vi har i huvudsak fortsatt med påbörjade arbetsområden i de olika ämnena. Nytt i svenskan är att vi arbetar med och repeterar ordklasserna. Detta kommer vi fortsätta med under kommande veckor. Vi har även introducerat en tankebok i vilken eleverna får öva sig på de olika förmågorna ex utifrån Lilla Aktuellt eller vår högläsningsbok. Därefter blir det ett litet förhör på detta. 6.an har även gjort ett läsförståelsetest (detta gör 5:an nästa vecka).
I matten har vi kollat av hur väl eleverna nu kan det vi arbetat med. Vi fortsätter att arbeta några pass till med det som visat sig svårt innan vi sedan går in på bråk och procent. I torsadags var 5:an på skolbio, Eskil och Trinidad. Filmen var både bra och uppskattad och när vi kom hem fick eleverna svara på några frågor om den samt skriva ett referat. 6:an åker istället på skolbio på tisdag.
Under veckan var dessutom folktandvården hos oss och alla 6:or fick då flourlacka sina tänder. Vår nya skolkurator Anders var även och presenterade sig för oss i veckan. På tisdagar jämna veckor finns han hos oss.

Nästa vecka är en ganska vanlig vecka förutom skolbion för 6:an. Observera att måndagen är en kortdag för eleverna eftersom vi är på utbildning på eftermiddagen. 5:orna får denna ledighet som kompensation för kommande luciakväll och för 6:ans del blir det självstudier. De får då en uppgift som de ska göra hemma och sedan ta med till skolan på tisdagen. Fredagen den 22/11 och måndagen den 25/11 är Malin ledig. Jasmina ansvarar då för klassen och dessa dagar blir lite av temadagar med fokus på puberteten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar