torsdag 7 november 2013

Veckobrev vecka 46

Nu är vi igång igen efter en veckas ledighet. Under veckan har vi fortsatt med våra uppdrag både i skolan och hemma. Uppdragen har bl.a. inneburit att vi har gömt små lappar med komplimanger i varandras kläder. Vi har även funderat över en låttitel som vi kände att vi ville leva efter just den dagen. Dessutom hade vi som uppdag i måndags att låta någon gå före ex. i en kö.

Myter och sägner har vi nu arbetat med under en tid. Vi är nu inne i slutskedet av detta och har bl.a övat oss på att analysera olika texter. Vi har även pratat om skillnaden mellan ett referat och recension. Barnen börjar nu bli riktigt duktiga på att jämföra ex olika texttyper med varandra. I onsdags fick de även kompisbedöma varandras recensioner. De fick utifrån en mall berömma varandra samt ge ett förslag till förbättring. De fick sedan gå tillbaka till sitt inlägg eller recension och förbättra detta innan vi lärare tittar på det. Att kunna ge och ta emot respons samt att kunna bearbeta och förbättra är delar som skrivs fram i läroplanen.

I matten arbetar vi nu vidare med decimaltal. Detta är lite klurigt men vi fortsätter med detta ett tag till. På onsdag kollar vi sedan av elevernas grunder i de fyra räknesätten, för att sedan forma undervisningen vidare utifrån det. De som vill titta lite och repetera inför det kan göra det i boken och på de stencilhäften vi delat ut.

På engelskan har vi arbetat vidare både i våra böcker och med våra kommunikationsövningar. Vi har även sett ett nytt avsnitt av Desperados.

Europaarbetet för 5:orna går nu vidare med fokus på samhällskunskapsdelen. Här pratar vi om EU och om hur det samarbetet fungerar. 6:orna arbetar nu med privat-och offentligsektor samt pengars flöde i samhället. Vi ska nu också prata om hur Sverige och kommunen styrs.

Lucia börjar nu närma sig och enligt tradition ansvarar ju åk 4 och 5 för detta på vår skola. I år är det vår tur i åk 5 att utgöra själva luciatåget. I huvudsak kommer eleverna öva inför lucia på musiklektionerna. Vi återkommer inom kort med exakt datum för luciafirandet.

I onsdags deltog femmorna i "Vi i femman". Resultatet är nu inskickat och det återstår bara att vänta och se hur långt det bär. Roligt var det i alla fall!

Ha en riktigt bra helg!
Jasmina och Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar