fredag 10 januari 2014

Veckobrev v. 3

Det blev en riktigt bra start denna första skolvecka år 2014! Det har varit så roligt att få möta dem igen efter lovet för de är så nyfikna, intresserade och motiverade och det ser mycket lovande ut kommande termin. Vi vill bara tala om för alla föräldrar och barn att det är ett nöje att få arbeta tillsammans med klass 5-6.

Vi startade lite lugnt med att eleverna fick berätta om sitt jullov och skriva ner berättelsen samtidigt som vi repeterade de olika ordklasserna och pratade om hur viktigt det är att beskriva texter för att göra dem levande och intressanta för läsaren.
Lektionen efter arbetade vi med att göra nästan det samma fast på engelska och inte i samma omfattning. Ny läxa i engelska kommer på måndag.

Vi har hunnit med lite matematik och repeterat en del om bråk. Alla har i läxa till måndag att göra klart i matteboken fram till diagnosen i kapitlet (gröna sidor) om bråk.
Vi jobbar lite extra med detta då vi inte har så många andra läxor till denna vecka och om man inte kan en uppgift är det bra att ringa in den och se vad man behärskar och inte.

Hela klassen har haft lite repetition om "lag och rätt" i SO och det kommer ett förhör på detta denna vecka på fredag. Det gäller när ett brott har begåtts och begrepp som hör till området.
Annars fortsätter sexorna med SO som vanligt och femmorna startar upp med området medeltiden.

Femmorna kommer att fortsätta ett tag till med människokroppen i NO.

Vi har delat ut ett informationshäfte om kommande språkval för år sex och valet kommer att göras vid terminens slut.

Vi önskar alla en trevlig helg!
Jasmina och Malin

Veckans kom ihåg:
Må: Idrott 5-6 ( flickorna i femman har teknik)
Ti:
Ons:
To: Idrott, engelska läxa
Fre: Förhör SO lag och rätt


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar