fredag 24 januari 2014

Veckobrev vecka 5

Då var ytterligare en vecka till ända. Eftersom Jasmina har varit sjuk under veckan så har vi under vissa lektioner haft hjälp av Patrik och Erik. Dessa två killar kommer att jobba på fritids fr.o.m. februari månad. I svenskan har vi arbetat vidare med massmedia och då främst pratat om nyheter och artiklar. Vi har funderat på vad som är sant av det man läser och vilka frågor man kan utgå från när man är källkritisk. Vi har dessutom pratat om hur en artikel är uppbyggd och vad dess olika delar kallas. Bokarbetet flyter också på och om bara några gånger är det dags att börja klura på en idé till sin bok om man inte redan har gjort det. Innan vi kommer dit ska vi gå igenom några ytterligare delar för att vara riktigt förberedda inför vårt skrivande. 6:an har även pratat lite kring nationella proven som närmar sig. Vi har repeterat lite och jag har ävengett lite tips utifrån vad skolverket rekommenderar.

I matten har vi nu avslutat bråk och istället gått över på procent för 6:an och vikt och volym för 5:an.

I so jobbar 6:an vidare med världsreligionerna. Denna vecka med judendomen. Läxa till nästa fredag blir att läsa på de 3 Abrahamistiska religionerna kristendomen, islam och judendomen. Främst handlar det om att kunna jämföra dessa med varandra dvs se skillnader och likheter. 5:an jobbar istället med Medeltiden tillsammana med Anette. Dessutom jobbar de med hjärtat på no-lektionen.

Massmedia har det även handlat om under våra engelsklektioner. Där har 6:an skrivit en egen artikel om en resa till ett annat land. 5:an har istället gjort om en artikel till en notis. De har dessutom arbetat med sina böcker på Raz-kids och jag måste ge ett stort beröm till alla elever i 5:an som har läst eller lyssnat på ett stort antal böcker under de senaste veckorna. Ni har alla klarat utmaningen mer än väl och kommer att ha stor nytta av den kunskap som ni får genom detta! Dock finns det några som jag önskar kommer igång med detta inom kort då jag vet att detta både är roligt och mycket utvecklande i språkinlärningen!

Under en period nu så kommer vi att fokusera på bollspel på idrotten. Denna vecka var det basket som gällde. Bra att tänka på kan vara att ta med sig skor till skolan så man slipper bli trampad eller slagen på fötterna av ex. bandyklubbor. På tal om det så håller man på att spola is på fotbollsplanen och detta hoppas vi ju naturligtvis kunna utnyttja framöver, meddelar då det blir aktuellt!

Ha en trevlig helg!
Malin och Jasmina
Ett första utkast av 5:ans notiser. Dessa ska nu läsas
och ges respons på av ett annat par.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar