torsdag 27 februari 2014

Veckobrev vecka 10

Nu är det verkligen vår! Hoppas att den är här för att stanna!

Alla har nu kommit igång med sina böcker och vi ser fram emot att få se dem klara på vår planerade bokmässa i bibliotekshuset. Denna går av stapeln på självaste världsboksdagen, den 23 april. Då är ni välkomna! Meningen är att eleverna får tre exemplar var av sin bok (en själva, en till skolan och en att sälja). Vill man sälja fler exemplar gör man en egen beställning på sin bok och skickar in.Mer information om detta kommer!

I övrigt arbetar vi vidare med vårt matteområde, vikt och volym för 5:an och procent för 6:an. Dessutom tittar vi även på tabeller och diagram. Detta är även det område som 5:an fortsätter med som nästa arbetsområde, med start vecka 11. Vecka 10 blir det förhör på innevarande arbetsområde.

Adjektiv har nu alla elever arbetat med under en period i engelskan. Ett förhör, i form av ett spel blev det för 5:ans del i veckan, en light version, eftersom de även har utmanat sig själva att läsa böcker på sidan Raz-kids. På måndag tittar vi om vi klarat av vårt beting! Minst 10 böcker ska var och en läsa, gärna fler! 6:an har även tittat på "Finding Nemo", vilken de skrivit om i veckan. 5:an har gått in på ett nytt tema, Me and animals. Vi kommer att öva namn för djur, pronomen och också skriva en liten faktatext. Som vanligt innehöll onsdagens lektion kommunikation. En lektion som visat sig både uppskattad, väldigt effektiv och nyttig!

Vasatiden och Medeltiden är det som gäller på våra so-lektioner. 5:an har förhör på fredag kring Medeltiden och går efter det in på Vasatiden de också. För 6:ans del blir det inget prov på detta arbetsområde, däremot några läxor. Förhör av olika slag ges i stället under tidens gång, både muntliga och  skriftliga uppgifter av olika slag.

Under nästa vecka är Malin ledig torsdag och fredag. Jasmina har då eleverna med hjälp av Björn.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar