fredag 7 februari 2014

Veckobrev vecka 7-8

Nu är vi framme vid terminens första lov. Hoppas ni alla får ett bra sådant med både vila, frisk luft och olika aktiviteter.

Under veckan har det varit premiär för nationella proven för 6:ans del. Nu är svenskan avklarad och eleverna klarade av denna lite spända situation på ett utmärkt sätt. Vi försökte skapa en avslappnad och trygg stämning och vi var två pedagoger i gruppen som hjälptes åt. Eleverna upplevde proven som ganska roliga och lätta, vilket bådar gott! Efter det att alla proven är klara kommer vi att ha samtal med 6:ornat . 5:ornas samtal kommer vi däremot att ha nu efter lovet. Vi delar på samtalen så hälften av eleverna har samtal med Malin och hälften med Jasmina.

I övrigt har vi fortsatt med våra olika arbetsområden. Båda grupperna arbetar med adjektiv på engelskan. Vi har dessutom arbetat i våra kommunikationsgrupper. Detta uppskattas mycket av eleverna och här är vi blandade i olika 4-6grupper. I svenskan har det varit argumenterande texter som vi fortsatt med. Efter lovet arbetar vi sedan vidare med våra böcker mer intensivt. I matten har 5:an jobbat med tredimensionella figurer vid sidan om volym. Veckan efter lovet fokuserar vi mer på vikt.
6:an arbetar istället med procent.

Eftersom det blev sämre tillgång på snö nu i slutet av veckan så fick vi skjuta upp dagen med pulka och skridskor. Vi gick istället till skogen en sväng.

Önskar er alla ett bra lov!

I skogen gjorde vi en övning om Allemansrätten 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar